Skip to content

NÅGRA RADER OM SVENSKA FLAGGAN

Släpade med mig en stor svensk flagga i bilen till Frankrike. Planen var att ansluta till Tour de France och campa med alla andra galningar längs routen mot St Malo, men vi hamnade aldrig där utan stannade i Normandie. Så flaggan stannade i bakluckan. Nu ligger den på gräset framför sommarhuset och ser plötsligt mer ut som ett DR från SD.

Svenska flaggan är märligt nog inget man skyltar med längre – här hemma. När jag bott utomlands, inte minst på college, har jag varit väldigt oblyg med min koppling till svenska flaggan. Men nu när barn knappt får sjunga nationalsången längre, har vår symbol solkats av degenererade rasistpartier till den grad att man tänker till två gångar innan man hänger hänger ut en blågul fana från sin fasad.

Tror vi skulle må bra av att återta vår flagga, för flaggor är kul. Om den är blågul eller om vi hittar på en helt ny spelar kanske inte så stor roll – bara det är något som signalerar att vi lever och gillar oss själva.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*