Skip to content

NÅGRA RADER OM LUKTER

Vad är det som gör att folk anser att hästlukt är ok att drapera offentliga miljöer i? Gick ombord på vagn 6 från Falun till Stockholm igår, och som ett brev på posten: vagnen stank stall. Eftersom ingen sitter med hjälm och ridpiska kan man inte hitta syndabocken, ungefär som gubbpruttar i lilla baren på riche.

I eran av post-ciggförbud-på krogen har gubbpruttandet blivit en folkhälsofråga. Dels luktar det död när man vill ha som roligast. Men inte minst vittnar det om en utbredd psykisk ohälsa hos alla de män som anser det vara helt ok att vädra ut fekalt slagg ur ändtarmen mitt bland sittande middagsgäster och låtsas som ingenting.

Svett är då en mer ärlig doft. En rejält inpyrd Taxi Stockholm är ändå the real deal på något sätt. Den hårt arbetande yrkesmannens sista körning för dagen låter näsan fantisera om filmiska bilscener med Brad Pitt i ett stökigt Libanon.

Sk tåbira är dock aldrig ok. Fötter ska inte lukta, och när de väl stinker har det redan gått för långt för att rädda. Allt i deras närhet förstörs och går inte att återskapa. Fotsvett kan avsluta presidentskap.

Sen hår. Min fru har problem med hår som luktar hår. Kan hålla med, det är inte bra. Om man inte bor i filmen Tillsammans.

Värre är det med modern till alla lukters tabun: munnen. Helst ska en mun kunna öppnas och stängas utan nämnvärd påverkan på omgivning, men vi har alla någon gång drabbats av whiplash när den i övrigt prydlige medarbetaren lutar sig fram och väser ut en dödlig puff av katla-cyanid. Hur kan en munhåla kommunicera så mycket död och lidande? Det är som att decennier av kroppsgifter destillerats ner till en undergångskapsel med enda uppgift i tillvaron att slå ut det centrala nervsystemet hos alla i rummet. Be till gud att nordkoreas tandhygien hålls hög.

Att i övrigt lukta fränt är inte att rekommendera i de flesta hänseenden.

Annars är det bara att fortsätta som vanligt.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*