Skip to content

NÅGRA RADER OM SKRIVARE

I ett antal år trackade jag min svärfar Örjan för att han hade en liten ful bordsskrivare hemma i lägenheten. Han menade på att det är väldigt praktiskt att ha en skrivare hemma, och att han ofta använder den till diverse utskrifter. Jag tror snarare att han tittade på internet och när han såg något intressant så skrev han ut det. För att läsa. Och så biljett- och teaterbokningar skrevs säkerligen ut en masse. För de är ju så bra att ha på papper också.

Nu sitter jag själv här med en liten bordsskrivare och skäms. Märker hur jag kopplar in den då och då och skriver ut diverse protokoll från obskyra samfällighetsföreningar. Mår lite illa varje gång.

En stor backlash i detta var att Örjan kom på besök häromdagen och såg min skrivare. Han höll käften hela dagen, till det blev middag. Då han stillsamt ställde ner vinglaset och  undrade ‘hur det går med skrivaren’.

Fan också.

‘The switch’ i all ära (som är en vederhäftig tumregel för begynnande gubbighet), men jag har kommit fram till att en liten bordsskrivare kan vara en av vår tids viktigaste markörer för varje mans definitiva inträde i medelåldern.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*