Skip to content

NÅGRA RADER OM LAILA BAGGE

Laila Bagge hävdade i Idol i lördags att hon inte kan vara rasist eftersom hon är halvpalestinier. Kan detta verkligen stämma? Sitter anlagen för rasism i ditt dna? Är det din sociokulturella, geografiska eller etniska plattform som bestämmer om eventuella främlingsfientliga värderingar kan komma till ytan?

Det är förjävligt att vi lever i rasistiska tider då så många släpper tyglarna över sin hjärna. Men något som också är farligt, är impulsen att tro att du är immun mot dessa dumheter. Att du på något sätt, pga den genetik du fötts in i, är emotionellt oförmögen att odla obalanserade och trångsynta värderingar mot andra människor.

Att säga sånt på bästa sändningstid till en samlad tv-publik av barn i sina mest formbara år höjer den dumheten några snäpp till.

One Comment

  1. christian wrote:

    Håkan Hellström tyckte i Filter ”…att juryn borde ”ha stryk” och dömas till fängelse. – De mördar folk psykiskt i program efter program”. Jag tror jag håller med.

    måndag, augusti 25, 2014 at 19:40 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*