Skip to content

NÅGRA RADER OM SAUDI

Margot Wallström hade knappt avslutat sitt sprängstoff innan Leif Johansson mycket förväntat fördömde denna handling som oprofessionell och olycklig. Sedan har näringslivets representanter stått på kö för att humma med Leif, senast Carl Bennet. Jag blir så matt av denna ständiga ryggradslöshet. Detta repetitiva beteende som genom åren hållt både diktaturer och apartheid vid liv, givit OS till både Kina och Ryssland, och snart gnider händerna på olika fotbollsläktare i Förenade Arabemiraterna.

Det verkar handla om nyanser i meddelandet från Margot. Man får ’inte kränka’ Saudierna, säger Bennet. Hur kränker man någon som låter piska en bloggare 1000 gånger? Som stenar kvinnor? Som i största allmänhet beter sig som om det snart är påsklov år 1278?

Vi ska inte exportera vapen till Saudi Arabien.

Ska det vara så JÄVLA svårt att ställa sig bakom?

2 Comments