Skip to content

NÅGRA RADER OM DÅLIGA DAGAR

Om jag hade en dålig dag? JAJAMENSAN. Det är nu kväll och jag ligger här på sängen i ett svettigt maratonlinne och tänker bara låta den här dagen sakta ta slut så jag kan börja på ny kula imorgon. Öppnade starkt genom att förvirrad och svettig vakna med alla kläder på i något av barnens rum, till kommandot att genast göra matsäck till min äldsta dotter, det är BRÅTTOM osv. Sen engagerade vi oss en stund i den dagliga kampen om dagislämning vs. dagishämtning – med oklar vinnare. Men morgonens toppnotering var ändå att komma 40 minuter försent till ett krismöte på jobbet som som delvis handlade om att respektera interna mötestider. Mycket dålig stämning. Spenderade resten av dagen åt att restaurera min sköra chimär om att vara en professionell och pålitlig yrkesmänniska i största allmänhet. Fick 500 kronor i böter på företagets parkering. Det är ganska svårt att få böter där, för platserna är liksom förbetalda. Men jag hade ställt mig på fel plats. På hemvägen flöt det ändå rätt bra, grönt på grönt och jag flöt ner i norralänkentunneln med känslan av tillfällig revanch. Då kom jag ihåg dagishämtningen. Kort detour till mormor som hämtat och förvarat barnet, och sen hemåt tillslut. Det blixtrar då till i huvudet. Friidrottsträningen som jag ansvarar för började för en kvart sedan. Hur fan kommer jag ur detta? Hem, in med barnet till de andra barnen, på med träningsprylar och iväg till idrottsplatsen i ett moln av damm (det är jag och Malin Ewerlöf som är tränare så det är liksom inget man tar LÄTT på..). Kör ouppvärmd stafett första 20 till halsen smakar skottskada. Famlar fram höjdhoppsutrustningen och coachar en grupp tävlingsinriktade 12-åringar i hoppteknik. En tjej ser på mig med skepsis och frågar: ’Har du  hoppat höjd nån gång?’. Så nu ligger jag här i mitt gamla maratonlinne och hör hur den kvinnliga delen av familjen ser på den sk ’prinsintervjun del 2’ med en lite för uppspelt Tilde de Paula på aningen för hög volym.  Just det, nu kom H in i sovrummet där jag ligger (det är reklam på fyran) med observationen: du luktar svett, jag är inte jätteförtjust att du ligger på lakanen när du luktar sådär.’

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*