Skip to content

NÅGRA RADER OM ANNA KINBERG BATRA

I såna där snabbintervjuer när folk får frågan ’vilket karaktärsdrag är du minst stolt över’ finns flera vägar att gå. Det enda alternativet man under inga omständigheter får frestas att ta, är det som Anna Kinberg Batra drog till med när Café ställde frågan. Ja vad sa hon? Jo hon sa ’lite otålig’.

Vilka tror hon att vi är? Jo, absolut, det är inte Fast Company-läsare hon ska impa på med sina svar just denna gång, utan diverse harrys bar-dinerande innebandyspelare med drömmar om att bli e-sport-proffs. Men ändå.

Hon hade kunnat säga precis vad som helst, men inte ’lite otålig’.

Svaret osar en panikartad duktighet som scorar noll i trovärdighet på en skala 0 till en miljon. Det är Da Buzz-nivå på svaret. Så varför droppar hon detta tabu i säg-något-konstigt-om-dig-själv-intervjuer?

Om det nu råkar vara så att hon gärna tänder eld på andras hus, eller puttar ner nattparkerade bilar i nybroviken, kanske hon ska ligga lågt med det. Men för sjutton – hon kanske pruttar i sömnen, eller åtminstone lägger brunglas i klarglasåtervinningen? Nästan precis vad som helst hade varit både intressantare och trovärdigare än.. ’lite otålig’.

Men på det lite mer seriösare planet, blir svaret ett vittnesmål om vad man kanske kan få räkna med i hennes roller framöver. Vad hade Frank Underwood sagt? Ja, vi vet vad han inte hade svarat ialla fall.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*