Skip to content

NÅGRA RADER OM OMÖJLIGT KUNNANDE

Jag lär mig aldrig om Rapport är på tvåan och Aktuellt på ettan eller om det är tvärtom. Det här kan verka trivialt, men min hjärna lägger avsevärd tid på fascinationen kring hur viss kunskap är så omöjlig att naila. Var jag åt lunch igår är en annan gordisk knut för mitt minnescentra. Sätter bokstavligen upp handflatorna för ansiktet och koncentrerar mig till sprickningsgränsen (obs nytt ord), men kammar noll. Minnet av den fysiska lunchplatsen är för evigt raderat och den start-up som levererade molntjänsten där lunchen lagrats har gått i konkurs.

Att hitta i centrala Göteborg är en annan kunskap jag aldrig kommer att bemästra. Tänker inte gå in mer på detta. Har du ett i övrigt ok lokalsinne, undvik göteborg för ditt egos skull.

Sen finns den typ av kunskap som inte borde vara omöjlig, men som genom en gigantisk konspiration av det militärindustriella komplexet hålls bortom våra fingrar – och det är namnen på de som styr Sverige. Stefan Löven, ok där har vi en. Knappt. Men sen börjar det svaja direkt. De där två mupparna på miljöpartiet – är de med och styr, eller är de bara med på olika presskonferenser? Och så Anders Ygerman, han som jobbar på SVT Agenda. Nu är vi en bit från stranden märker ni det? Man kollar bak och säger, shit, hur gick det här till. Vad heter folk i Riksdagen. De med evig lön och dåliga kavajer. Inte en susning. Osv.

Vädret då. Vem kan med handen på hjärtat säga att de korrekt registrerar en femdygnsprognos från SMHI’s finest? Även om jag VET att jag ska paddla till Åland på lördag och sitter allra längst ut på tv-fåtöljskanten med tändstickor i ögonen så känns väderkartans olika blixtar och lågtryck som vitlök för en vampyr. Det ringer i öronen, flimrar och jag blir yr. Plötsligt är det Beck och jag har, återigen, helt missat vad det skulle bli för väder.

Och så där håller det på.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*