Skip to content

NÅGRA RADER OM UEFA EURO 2016

Vi älskar fotboll för den betyder ingenting. Därför är det världens största sport. Sen kan massa folk man känner hänge sig åt olika klubblag hit och dit, men när dan är slut betyder fotboll ingenting. På det sättet är spelet lik all annan sport. Satt igår och såg Zlatan prata om ingenting på en presskonferens på Stade de France. Han tittade inte ens på någon när han pratade om ingenting. Och då älskar vi (jag också) honom ännu mer. Sen försökte jag hålla på något lag i matcher som betydde ingenting. Nordirland kanske? Vad vet jag om deras kamp? Är de som spelar en representation av det landet eller råkar de bara vara födda där och älskar att spela fotboll? Polen, Ukraina, Ryssland, Turkiet. Var står det turkiska mittfältet i frågan om folkmordet? Är Rysslands keeper anti-gay? Och ikväll när Sverige spelar, spelar vi då för skärpta id-kontroller på Öresundsbron? Nej, såklart inte. Vi spelar för ingenting, för att det är kul att titta på, för att man blir så glad när bollen går i mål (rätt mål). Eller man blir ganska glad när bollen går i vilket mål som helst faktiskt. Vi älskar det meningslösa faktum att en 32-årig sloven fick en tå på bollen i precis rätt sekund. Vi älskar fotboll för den betyder ingenting.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*