Skip to content

NÅGRA RADER OM KASSA MEDARBETARE

Alla har jobbat med dåliga människor, de flesta går till sin anställning på måndag för att på något sätt samarbeta med en kass person. Ofta är den kassa personen till och med chef, och en sån där chef som gillar att vara just chef. Om det här är du, gå inte dit på måndag. Säg upp dig, och gör något med personer som inte är helt igenom kassa.

Skillnaden mellan en kass och en okass person är såklart djupt subjektiv. Tror du vet vad jag menar. Någon som gör dig sämre genom att i en kombination av egen inkompetens och oinsikt av den egna inkompetensen prioriterar andra kassa personers tillvaro framför din, och därigenom blottar en svindlande respektlöshet mot de som faktiskt kan något (du i det här fallet). Detta sker frustrerande nog långt utanför den kassa personens medvetande, eftersom begåvningen inte räcker till för att förstå egna brister.

Jag har ibland jobbat med eller i organisationer med en så hög andel kassa personer att miljöombudsmannen borde blåst i pipan och utrymt lokalerna. Det är för farligt helt enkelt. Nivån av kasshet var som en smutsig bomb som en rastlös 14-åring precis kopplat en mobildetonator till, efter en ritning på flashback.

I reklambranschen är fenomenet kassa chefer en mytomspunnen gordisk knut som inte ens Magnus Jakobsson kan förklara. Hur kan de, trots sin uppenbara tondövhet, ta sig längst fram i ledet och sen stanna där och jävlas med byråns talanger år ut och år in. För att sedan headhuntas till ett ännu större nätverk i NYC, efter att ha sålt sina oförklarliga andelar i byrån för en fantasisumma.

Men jag är säker på att alla har dem omkring sig. De kassa medarbetarna. Som gör att du säger ’just jävlar, jag hatar ju mitt jobb’ första arbetsdagen efter en skön semester.

Och lösningen är alltså att inte fortsätta där. För varje dag du mot din vilja går till en arbetsplats med dokumenterat kassa personer, stärker du deras position och försvagar din egen. Enda botemedlet är att att lämna dem att irra omkring i sina egna floskler.

För det finns en tillvaro utan kassa personer. Man får kämpa lite för att hitta den, men skrapa på så dyker guldet upp. Jag har den stora förmånen att kunna lista en lång rad personer som jag idag jobbar med och älskar för deras kunnande, humor och allmänt roliga/smarta inställning till allt skit som pågår runt oss. Så hade det inte varit om jag inte aktivt försökt backa ur de kassa arbetsplatserna när de börjat squeeza min glädje. Med rätt personer runt dig blir kassheten enklare att sålla bort.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*