Skip to content

NÅGRA RADER OM LADDARSLADDAR

Finns inget jag ägnar så mycket tid som till frustrerat ledande efter iPhone-sladd. Detta elektronikens metamfetamin som splittrat familjer i över tio år nu. Förr innehöll det vanligaste familjehojtandet uppmaningar om att komma in och äta, alternativt att bli klar i duschen. Nu består den klart vanligaste meningen i svenska hem av: ’HAR NÅN SETT MIN IPHONESLADD?’.

Och jag köper nya, hela tiden. Delvis för att oförklarligt går sönder bara genom att man tittar på dem, men framför allt för att liksom ’så’ med så många sladdar att det aldrig kan ta slut. Men kan de ta slut? Svaret är jakande.

Det finns heller inget som alla är villiga at dö för lika mycket, som information kring var i huset det kan finnas en hel och fungerande iphonesladd. Vi lär inte våra barn att ljuga, men på något vis har de blivit väldigt skickliga på att undvika sanningen. Själv drar jag ofta pappakortet, som fungerar som ett slags sladdveto i känsliga situationer – jag kan alltså (anser jag) kliva in och ’ta’ en sladd med hänvisning till familjens försörjning mm. Ett fult knep och jag mår inte sällan ganska dåligt i samband med dessa övergrepp. Ändå kommer jag att göra om det.

Så mycket betyder laddarsladden.

Tycker Apple kan skita i finger-id på displayen och fokusera om denna teknologi till sladdarna. Den dag vi kan allokera varje sladd till rätt person så kan världen börja andas och lukta på kaffet igen.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*