Skip to content

NÅGRA RADER OM SKRÄP

Åkte bakom en Rose&Born-gubbe i morgontrafiken på Lidingö vid niorycket. Ja, det gamla vanliga, quiltad marinblå jacka osv, låg körställning (pga kort människohöjd), mobil, svettiga händer och läderratt i ett enda trassel. Ut flyger det där lilla fnaffset som sitter på ett ciggpaket, inte mkt till skräp men ändå, skräp. Denna överlagda handling vittnar om två saker. Den ena, att karln sitter och röker i sin nya Range Rover. Och två, att han skiter i allt.

För det finns få saker som röjer en människas förakt för andra som när man vevar ner rutan på sin bil och tömmer den på sopor. Likställt att småkräkas i random brevinkast alt. att semestra i Dubai. VA? Hur gick det där sjuka hoppet till, tänker du. Från ultratunnt ciggpaketsfolie oskyldigt ’tappat’ i vinden till en hederlig solweekend så barnen får bada pool? Superenkelt: för att Dubai också är skräp. Dubai förstör allt de kommer åt, främst inom områdena hav, land och människor. Att aningslöst åka dit på semester är att trycka på den jätteglada gubben på ’hur upplevede du besöket’-automaten vid utgången på US VIDEO. Att klappa malätna pingviner på skallen i Dubais inomhuskskidbacke är att högljutt proklamera grönt ljus till fortsatta dumheter på andras bekostnad. Att checka in i Dubai är som att fnaffsa ut skräp genom vindrutan på Lidingöbron.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*