Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT VÅGA PRATA POLITIK

Har hållt andan av äckel sen igår morse och det är inte snön jag kvävs av. Precis som alla andra så reagerade jag med.. eh vänta nu. Alla andra?

Av USAs ca 300 miljoner människor röstade 55%, varav hälften på Trump. Det är gaaanska många. Att de var så många missades av SAMTLIGA. Ink Barack.

Det har hänt i Storbrittanien och nu i USA. Dammluckorna är öppna för allehanda dumheter även i Frankrike, Tyskland, Italien och.. Sverige. Ändå springer vi där som Frank the Tank och låtsas att alla är med oss när det verkligen gäller. Vi tror att alla är ’vi’. Men det finns så många ’vi’ som inte märks och hörs förrän det är valdag.

Så.. VEM VARE SOM RÖSTA?

Låt säga att SD tar 25% i nästa val, inte helt osannolikt. Det är var fjärde person. Många på ditt jobb, många i ditt fb-flöde, kanske många i din egen familj. Ändå pratar vi inte om det. Och hur ska man kunna föra en debatt med några som inte syns.

Hur börjar man? Att fråga någon vi känner rakt ut vad de tänker rösta på är i princip det fulaste man kan göra i det här landet. Men det är nog dags att vi gör det. Inte rullar varandra i tjära och fjädrar, men tar reda på vad människor runt omkring oss tycker och sen gör det som står i ens makt att retoriskt övertyga dem om att det finns bättre alternativ.

Oavsett, så får vi leva med den framtid vi förtjänar. Och vi förtjänar inte det som hände igår.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*