Skip to content

NÅGRA RADER OM RÖDBLÅ RÖRA

Tänkte på det här med han med brandgula håret igen. Hur analyserna sett ut, vilka den tysta majoriteteten är och vad som krävs för att debatten ska leda någonstans. Jag har själv garanterat en handfull vänner som röstat på honom. Personligen irriterar detta mig. Inte för att jag inte förstår styrkan i att på ett demokratiskt sätt markera ett historiskt ställningstagande mot ’business as usual’ och fortsatt elitism. That, I love. Men Trump står för så mycket som jag inte vill att mina döttrar eller min son ska behöva ta. Och röstar man på Trump, dvs ställer sig bakom att en man med dessa värderingar (’grab women by the pussy’) ska genomsyra vår vardag i fyra år – då blir det personligt. Samma sak med Åkesson. Han gjorde ett (igen) bra deltagande i SvT igår. Kan verkligen välkomna någon som precis som brandgula håret (orkar inte säga hans namn) revolutionlärt går mot etablissemanget. Men också han (alltid en han) står för så många sunkiga värderingar och framför allt kopplingar till ännu sunkigare värderingar, att det inte GÅR att rösta, eller knappt respektera en röst, på honom. Så nej, det är inte bara lågutbildade klanmedlemmar som röstar på dessa män. Men lägger man en röst ditåt, är det inte bara en busig vägran att acceptera tillvaron – det är ett formellt sanktionerande av sexism, racism, homofobi och främlingsfientlighet. Vare sig man tänkt sig det eller inte.

Så problemet har eskalerat till en nivå långt bortom den vanliga moderat vs socialdemokrat. Det har blivit mycket värre än så.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*