Skip to content

NÅGRA RADER OM FÖRSÄLJNING

Jag är väldigt dålig på försäljning för att ha jobbat med reklam i över 20 år. Eller åtminstone en sån där försäljning som man förknippar med försäljning. Sk sälj. Ryser lite när jag tänker på sälj och ibland flimrar det för ögonen när jag i retrospekt inser vad jag ägnat mitt hittillsvarande yrkesliv åt. Ett tag hade jag en egen butik. En sån som plingar när man går in genom dörren, där satt jag i ett skyltfönster och jobbade och ställde ut fotografier. Självklart kom det in folk, och självklart hade jag ingen aning vad jag skulle göra med dem. Inte tänkte jag sälja nåt i alla fall. Ja, allt på väggarna var till salu, men för att få köpa var man fan tvungen att jobba hårt för att få min kommersiella uppmärksamhet. Vansinnigt dålig businessman i dessa sammanhang.

Däremot köper jag mycket, och gillar hur andra företag lyckas i sin försäljning. Till mig. Senast idag ett par Salomonskidor. Nej, långt ifrån en slump att det är just dessa som står i min hall. Givetvis googlat sönder fingertopparna och vägt detta med messagetrådar med diverse proffsbekanta i USA i kombination med olika flöden på instagram. Salomon har gjort så mycket men ändå ingenting för att få mig att lägga just deras lagg i korgen. När jag jobbar med reklam vill jag jobba med varumärken som Salomon, som inte heller verkar gilla den försäljning vi lite för lätt förknippar med försäljning. Sälj. Utan bara gillar att göra skidor, åka på dem, ge dem till duktiga skidåkare, ta bilder, och ha kul. Jag vill inte sälja, har aldrig velat sälja, avskyr sälj. Jag vill få folk att köpa.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*