Skip to content

NÅGRA RADER OM VÄRLDENS SÄMSTA JOBB

Jag tänker mig ibland världens minst inspirerande jobb, eller jobbiga jobb, eller tråkiga jobb. Köra bajsbil eventuellt, speciellt när det skvimpar, allt som har med att bädda sängar att göra, samt grovdisken på Holiday Club. Det måste vara fasansfullt. Men sen finns det ju riktiga dåliga jobb också, som att sitta i spärren på en fake-t-bana i Pyonyang, eller valfri kolgruva anywhere. Minröjare. Presstalesman för Trump. Ja, listan kan göras lång. Men så kom jag på en riktig rysare igår: ljudtekniker på någon av Stockholms alla radioreklamljudstudios. Jag har själv suttit i soffan bakom ryggen på dem och hummat illamående i skumrasket, till insikten om att den radiospot som håller på att bli verklighet (och som jag själv är medskyldig till) blir riktigt dålig. Där och då är copywriter ett hemskt jobb, men inte lika hemskt som att sitta fängslad vid tusen små knappar och tvingas lyssna på viskande payoffer hela dagarna. Fy sjutton.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*