Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT SOVA PÅ JOBBET

Oj. Somnade precis. Undrar om någon märkte. Varför är det så tabu att ta en tupplur på arbetsplatsen? Ni vet de där tillfällena då kroppen skriker efter att kura ihop sig under bordet i fosterställning. När sömntåget kommer skulle alla må bra av att hoppa på.

Nu sov jag nog bara i ca 1 minut eftersom briefen jag höll i ramlade ur händerna. Men det räcker. Hjärnan startar om och det är som att få två arbetsdagar till priset av en.

Det är bra att lära sig sova lite när som helst. Killar lär sig i lumpen, under den sk fältkoman i bandvagnen. Man kan lära sig att sova när man går också. Flera killar somnade under långa marscher. Och så har jag hört om supermaratonlöpare (såna som springer 8 mil) som öser på med ena foten på asfalten och ena i gruset när de sover och lär kroppen att vakna vid minsta avvikelse.

När vi var unga nyinflyttade i stan gick vi på Ritz varje helg. Min kompis somnade på en ovanligt stökig konsert med The Nomads. Framför högtalaren. Klockan tog han av sig och la fint och prydligt ovanpå högtalaren, precis som hemma bredvid sängen. Ok Ritz kanske inte var jobbet, men ändå vår fasta punkt i tillvaron. Så det kvalar in.

Numera sitter alla i fräscha kontorslandskap vilket kan vara ett jävla gissel för alla officeslumrare därute. Det klassiska gemtricken går inte hem längre (sova på golvet med fötterna mot sin dörr och en ’utspilld’ burk gem bredvid). Nä eftersom jag är helt för transparens är det mer den ärliga powernappen som gäller, att helt ogenerat fulsova med öppen mun vid sin arbetsstation. Känns 2009.

Bättre att sova så det syns, än alla de som verkar sova när de pratar.

5 Comments