Skip to content

NÅGRA RADER OM FACEBOOKGRUPPER

Att tacka ja till en facebookgrupp är som att köpa en bil, eller klocka. Det säger en del om vem man är. Så det är inte konstigt att folk sover på saken både en och två nätter när man får en invite från en gammal skolgrupp eller jobbrelaterat kvasinätverk. Vad ska folk tycka? För sekunden man addar gruppen till sin profil blir den en del av människors bild av vem man är. Eller vill vara.

Det är snart Jazz Fest i Stockholm och det första som slog mig var ’OJ vad många bekanta jag har som är really into jazz’. Åtminstone om man ser till antalet som gått med i facebookgruppen ’Stockholm Jazz Festival 2009’. Har jag missat något? Ett astronomiskt uppdämt massintresse för Glenn Miller och Satchmo som pyrt under ytan?

Eller. Ren och skär personprofilering. För jag är inte bättre själv. Klart man kalkylerar sina facebookgruppsinvites. Får inte vara för många, det blir patetiskt. En lagom mix av synbart slentrianmässigt valda särintressen som lite nonchalant signalerar vem man är. Ungefär som man väljer kläder. Noga ostruket.

Jazz.

Det är så vitt (!), så intellektuellt, så utbildat, så intressant, så lagom rad.

Tror jag går med.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*