Skip to content

NÅGRA RADER OM JOBBANSÖKNINGAR

Som creative director på en förhållandevis stor reklambyrå så får jag en del jobbansökningar. Det får man även utan den helt oheta titeln cd, och på mina tidigare arbetsplatser var det likadant. Kul, för det betyder ju ändå att några faktiskt vill börja jobba där man är. Och jag har försökt göra det till något av en hederssak att respondera till alla, kanske inte med en mappvisning men på något sätt återkomma. Själv hade jag en krokig väg in i den här märkliga branschen och jag vet att det som går runt, kommer runt. Dessutom försöker jag vara en trevlig prick mitt det disträa egot som kallas mig själv. Så. Alla mail jag får som jag inte hinner svara på just nu lägger jag i en speciell mapp som heter ’jobbansökningar’. Sen skriver jag i min moleskine under den aktuella ’att-göra-listan’ att jag ska svara på alla mail som handlar om mappvisningar och ansökningar. Med detta tror jag mig ha skapat ett vattentätt system där ingen kan slinka ur min stora famn. Ändå händer det. Att jag inte hör av mig till någon, eller att jag missar ett mail så att personen i fråga får höra av sig igen. Pin. Samt.

Så till er som skrivit till mig och ödmjukt försökt presentera en möjlighet till möte utan min direkta och positiva respons – förlåt. Det är verkligen inte min stil. För jag gillar direkthet, öppenhet, djärvhet. Som i detta mail jag fick tidigare ikväll:

Hello, my query may seem unusual, but I have to give it a shot. I am a 22 year-old student in advertising. I have a passion for this whole tiny world. My ”dream” is to become one of those creative people called .. copywriters. I’m planning to go abroad. I was in stockholm and I fell completely in love with the city, the people, the whole atmosphere… everything. I decided to look for the best agency in the city, I found ANR BBDO, and now here I am in your mailbox. What do I have to I do to be accepted in your agency? I’m ready to do or learn everything, as I’m really determined. Thank you for your answer

Regards, Dimitri

Känns lite som de där mailen om att man vunnit 500.000 Euro. Ni vet, man undrar för en sekund om det inte faktiskt kan vara så att man vunnit en jävla massa pengar.

Det är skrivet till mig. Och samtidigt till så många andra.

Ungefär som reklam.

2 Comments