Skip to content

NÅGRA RADER OM STUDENTER

Det fanns otaliga sur-gubbe-möjligheter när jag vandrade genom humlegården i fredags morse. Det yrde champagne i luften, och mot varannat träd stod en morgonpackad 18-åring och pissade. Kissa känns fel. De pissade. Men jag tänkte, inte idag. De får göra vad de vill. De är studenter. Gotta love it.

Här och där små horder av övertända avgångselever som har peptalk inför Den Stora Dagen. De är halvvägs igenom champagnefrukost, sen lunch (med diverse pluntor i zara-kavajerna), vidare mot utspring, flak, mottagning, skiva och efterfester. Jag blir berusad bara jag tänker på det.

Men vad som ibland är mest rörande när man möter upp på utspringen är de stolta ensamstående föräldrar som själva blir 20 för en dag. Scen: duktigt påverkad dotter i minimala kläder sprutar öl över sin mamma. Mamman lika rökig som dottern, skakar och sprutar champagne över hela dottern och lyckas i samma manöver sticka in en ny cigg i dotterns mungipa. Båda gapflabbar.

Gulligt tycker jag.

Untz untz untz.. flaken åker iväg i den 8 gradiga sommareftermiddagen. Livet börjar.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*