Skip to content

NÅGRA RADER OM VÄDRET

En vanlig dröm i Sverige: ett jämnare väder utan jobbiga kast fram och tillbaka, stadigt samma dag ut och dag in, som i fina länder. Well folks, det är PRECIS vad vi fått. Jag har nämligen stått fixerad vid utetermometern i sex månader och den har inte rört sig. Vi har blivit ett nordiskt San Francisco med exakt samma väder året om. Uppsidan med ett permanent helvete på 8 plus och lätt nederbörd är att man vet hur det blir imorgon. Planeringen blir klockren, och att lägga fram kläder till dagis en barnlek. (Förlåt, har varit i göteborg för ofta).

Men det blir väl fint väder till slut?

Vet inte. Blir det? Inte säkert. Jag har glömt hur det känns. Mrs i huset påstår att det fula vädret gör att man uppskattar det fina när det väl kommer. Tveksam. När solen väl dyker upp är jag bitter och besviken, misstänksam. Var var du, liksom. Den fina solen går inte att lita på, den är vilseledande och manipulativ. Höll på att kalla solen för ett jävla svin, men som en misshandlad äkta hälft så ändrar jag mitt vittnesmål i sista sekunden.

Det kan ju bli bättre.

One Comment