Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT BADA

Det finns vissa saker i livet som man liksom inte får göra som man vill med. Bada till exempel. Helt omöjligt att transportera sig från maj till september utan att vandra en lång badgolgata. Om man är en badkruka alltså. Som jag.

Badtvång är på något sätt allmän praxis i Sverige och det verkar inte finnas något mer provocerande än en person som inte bara hoppar i. Alla badhetsare använder sig dessutom av exakt samma retorik.

- Men hoppa i då!

- Det är jätteskönt

- Det är varmare i vattnet än på land

- Du kommer tycka det är så skönt efteråt

Jag väljer alltså att avstå bad, om vattnets temperatur tenderar att skänka obehag. Vilket är fallet i de flesta svenska vattendrag och sjöar. Det har inget med monster på botten, likdelar i sopsäckar eller läskiga fiskar. Vattnet är kallt.

Vilket folk borde inse eftersom själva celsiusangivelsen är något som diskuteras frenetiskt varje dag – från facebookstatusar till glada rop från bryggan. 22 GRADER I VATTNET. 25 GRADER I VATTNET. 19 GRADER I VATTNET.

My point exactly. Ge mig siffrorna tre och noll så får ni se mig i Speedos fortare än min fru gör bomben i Östersjön.

3 Comments