Skip to content

NÅGRA RADER OM STOCKHOLMSTRAFIKEN

De senaste dygnen har jag räddat 10-12 liv i Stockholm. Och jag är inte ens thoraxkirurg. Nä, jag har helt enkelt bara inte cyklat på alla de turister som likt fjällämlar kliver rakt ut i gator, på övergångsställen och på cykelbanor.

Nu är det ju inte direkt så att jag är den som skriker högst om att följa trafikregler. Tvärtom så bryter jag nog mot 90-100 om dan på cykel. Men jag riskerar ingen annan, och de gånger jag inte följer lagen handlar det om att komma fram bäst och säkrast på cykel i en stad som konsekvent använder alla cykelbanor till taxiparkeringar och containerförvaring.

Men de senaste dagarna har varit ett komiskt kaos i Stockholm och det märks att Europa har semester. Prassliga gratiskartor och dinglande objektiv överallt. I love it.

Det jag dock inte fattar är hur en människa oavsett social eller geografisk bakgrund, kan kliva rakt ut i en trafikerad gata. Dödslängtan? För dyrt med kliniken i Schweiz?

Snart är vi dock inne i september och alla har åkt hem till Genua och Kyoto, och vi undrar varför Stockholm är så strävsamt allvarligt igen.

Det är ändå lite kul när Stockholms gator är en liveversion av Frogger.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*