Skip to content

NÅGRA RADER OM VÄXANDE KROPPSDELAR

Det sägs ju att näsan och öronen är det på människan som aldrig slutar växa. Men jag måste säga att ögonbrynen och pungen ligger i rätt bra också.

Det verkar ju vara lite allmänt populärt med stora näsor på män, vilket då kanske är en del av hemligheten bakom att bäst-före-datumet ligger så otippat lång fram i tiden. Det kanske inte alls är de där grå tinningarnas charm det handlar om – utan om faktumet att ingen kan slita blicken från den där näsan som inte verkar sluta växa. HALLÅ liksom när ska den sluta växa?!

Öronen blir inte lika sexiga. Det ger förvisso karaktär med riktigt långa öron, min morfar hade såna och jag minns hur jag nästan såg dem som årsringar på en mystisk och mysig farbror som rökte pipa och bar basker.

Så över till hår. När mäns hår slutar växa på huvudet verkar det ta fart på andra ställen. Växer vilt ur öron, näsor, ryggar, axlar. Ja jag har till och med sett små rabatter blåsa i vinden från mäns nästippar. Men där håret riktigt kraftsamlar med åren är i ögonbrynen. Och är man inte vetenskapsman eller hollywoodregissör så saknas liksom poängen med en Juholt ovanför varje öga.

Sen finns det ju massa andra otrevligheter som krallar på sig. Vårtor, fotsvamp, alla möjliga små konstiga pluppar på kroppen, prostata, påsarna under ögonen, brösten. Men brösten kanske inte växer. De tappar bärkraft. På alla.

Saker växer alltså. Och även om de flesta män säkert hade önskat den effekten på något helt annat så har det visat sig att den estetiskt mindre tilltalande kusinen pungen fick i sig mest av gödningsmedlet. Det är som att den aldrig varit nöjd med andrafiolen. Den jobbar på i tysthet. Och en vacker dag siktar den på att gå om.

3 Comments