Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT GÅ HEM

Vissa människor vill aldrig gå hem. Man har fest och på småtimmarna har de blivit kameleonter som smälter in perfekt med medaljongtapeten och corianbänken. Men ser dem inte. Först när man ska låsa inser man att det står folk lite här och där. Dessa människor älskar jag. De är festernas extremsportare. Låter inget komma ivägen för målet att vara sisten ut.

Sen har vi de andra. De som varit på väg hem samma sekund de kom. Klocktittarna.

Klocktittarna har ofta bullat upp med en rad alibin för sin redan planerade hemfärd. Kroppsspråket signalerar att man inte ska räkna med dem. Några av dem tar inte ens av sig ytterkläderna. De hovrar i festens utkanter, har redan packat barnvagnen, ringt taxi, smsat barnvakten, pussat värdinnan. Och som en glödhet striker nyper de första chansen och sticker perfekt på en djupledspassning och är utom räckhåll innan du hunnit säga vickning.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*