Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT JOBBA I SMÅBYXORNA

När jag skaffade tre barn kändes allt så spännande. Så romantiskt äventyrligt, att ‘bara göra det’. Så tycker jag fortfarande, dock var det någon som ryckte i klykan så att arbetslivet åkte in på ett oväntat skumpig grusväg i 180. Hade ingen aning om att jag skulle arbeta naken så mycket som jag gör.

Jag skyler mig mest för grannarnas skull, inte för idéerna jag skriver ner. Koncepten och strategierna som växer fram ovanpå den halvbäddade sängen skäms inte för min tillfälliga kalle anka-klädsel (när jag kommit ut ur duschen och fått på mig något på överkroppen).

Ibland går jag dock till jobbet. Gör en ‘solsidan’ och lämnar barnen på dagis och skola medan jag kväver deras rethosta med en fast handflata över munnen samtidigt som jag hurtkonverserar med andra professionella föräldrar på väg till möten, arlanda, pitcher.

Sen ringer läraren vid 11. Nej, det är inte den illa dolda förkylningen. De har bara slagit upp ett jack i hakan. Eller vrider sig i öroninflammation. Eller något annat som kräver min omedelbara närvaro och eventuell vidaretransport till vårdcentral/akutmottagning.

Så egentligen är det helt värdelöst att jag ens försöker klä på mig på morgnarna. Raka mig, göra mig fin. Från och med nu ska jag följa VAB-koden: alltid pyjamas under kavajen.

One Comment