Skip to content

NÅGRA RADER OM KOMPISKOMPETENSER

Sitter lite och önskar att några, eller åtminstone någon, av mina kompisar var rörmokare eller elektriker. Alltså, inte för att jag längtar efter deras snusfingrar i min vita soffa, utan jag är mer ute efter att kravlöst kunna fråga någon vilket håll man vrider en uråldrig ballofix, eller varför ‘fasen’ till ena takskenan inte funkar trots att min ‘Volt Stick PHASEN’-penna lyser rött när jag provpickar på sladdarna. Har inte alltid lust att ringa någon som börja ta betalt direkt den repiga VW Caddy-dörren öppnas nånstans på Ekerö för att senare stå i mitt kök och säja ”Oj, oj, oj” för tusen spänn i timmen.

Istället är mina kompisar väldigt duktiga på typografi. Dvs att hitta exakt rätt ‘luft’ mellan alla bokstäver i en mening. Att ‘kerna’ dessa bokstäver så att den optiska upplevelsen av ordbilder blir fantastisk. Det är mina kompisar bra på.

När jag gjorde en snabblista över mina kompisars kompetenser kom jag fram till ungefär följande:

Typografi, fotografi, corporate finance, humanjuridik, skatter, flyga flygplan, simma, grafisk design, internet, journalistik, brottmål, inredning, produktionsledning, mode, spela gitarr och/eller sjunga, vara chef i största allmänhet, TV-sport, regi, internet, internet, reklam, ”media”, data, sjukvård, reklam.

Allt medan jag tittar och tittar på den vredlösa gamla ballofixen och försöker få den att prata med mig om vilket håll den ska skruvas.

3 Comments