Skip to content

NÅGRA RADER OM NYSTATUS

Gammelstatus måste rimligtvis vara att ha så många grejor som möjligt. Så många inbjudningar, Bose-högtalare, bilar, Savile Row-kostymer, abonnemang och fina vänner som det bara går.

När pendeln nu svängt vill folk vara så ouppkopplade som möjligt. T.o.m Telia gör en kampanj om internetfria zoner (inte svårt att hitta, bara att åka till Öland). Att inte vara nåbar är det finaste av allt. Jag blir fortfarande imponerad när jag söker efter nån som inte finns på facebook. ”Nej, det är inte hans grej” säger H. Mäktigt.

Så precis när du snart hoppas passera 1000 i din ‘friends list’ kommer jakten på så få kompisar som möjligt att slå igenom. Jag har själv rensat ordentligt sista året och det är inte helt lätt. Man måste ha tungan rätt i mun när man bär fram utgående friends till den digitala stupstocken. Under 100 kommer bli det nya. ”Åh, du har bara 56 friends”. Typ.

Det här är naturligtvis inget nytt. Henry David Thoreau bodde ensam i en friggebod i två år utan vänner eller bredband. Och jisses vilket avtryck han gjort. Förr fick man söka upp dig om man ville nåt. Resa några dagar till häst.

Som symbol för denna nystatus förutspår jag visitkort med namn. Dvs inget annat än ditt namn. ”Har du ett kort?”. Ja, här.

Måste ringa Norrbacka och trycka nya redan idag..

One Comment