Skip to content

NÅGRA RADER OM TERRORISM

Om jag var mellanchef inom antingen al-Shabab eller al-qaida skulle jag göra en ordentlig genomlysning av organisationens nordamerikanska struktur, och framför allt allokera resurser från de sovande cellerna till det republikanska partiet. Det kan inte finnas en bättre plattform för massförstörelse just nu, än högerflanken inom amerikansk politik.

Teapartyrörelsens vitköttade medlemmar befinner sig på permanent medeltidsvecka. Det här är människor som gärna skulle gå klädda i gamla rebelluniformer, eller montera en antik vattenkyld kulspruta på trucken – bara för att man får. Alla extremrepublikanska idéer grundas på ett land som fanns för länge sen. Dock inte i den håla just de bor, för där står förmodligen det vita livet stilla.

Ett större hot mot fred än det republikanska partiet finns förmodligen inte just nu.

Men tillbaka till terroristerna. Att bomba två nya hus sönder och samman på tioårsdagen av 9/11 är lika effektivt som att be Foppa lägga skridskorna på hyllan. Nej, innan Homeland Security får korn på detta uppenbara fönster, skulle jag som ambitiös påläggskalv istället rekrytera så många fnöskvita Jihad-Janes som möjligt och proppa in dem i varje republikansk valkrets i hela USA. Sen skulle alla gå på workshop hemma hos Sarah Palin och rita hitlermustasch på Barack Obama.

Om det nu inte är det som de precis gjort.

One Comment