Skip to content

NÅGRA RADER OM ISLAND

Befinner mig just nu på Island. Fascineras över öar. Eller egentligen, hur det måste vara att växa upp och bo på en ö. Man går liksom fram till kanten och där tar det slut. New York 3,5 timmar åt ena hållet, Oslo 3,5 timmar åt andra. Ingen skärgård. Slut bara. Och så hör man talas om nattlivet. Att det ska vara så JÄVLA galet här på Island. Kan tänka mig att de festar som om det inte finns någon morgondag, för i praktiken finns det ju inte det. Det är groundhog day, man går fram till kanten av ön och där tar det slut. Det skvalpar i vattnet, man kanske ser en säl. Men så var jag ute och åkte bil några timmar. De åker också bil, islänningarna. Vet inte riktigt vart de ska, men ute på vägarna är de. Busy, busy. Fisk som ska nånstans kanske. Nu sitter jag på hotellet och hör trafiken nedanför, mitt framför det fina konserthuset. De går på konsert ibland. Klär upp sig, tar en fördrink, minglar. Lyssnar. Sen går de hem, sover, vaknar. Går fram till kanten av ön.

Tittar ut.

2 Comments