Skip to content

NÅGRA RADER OM JULEN

Så var den här igen då, jippot med jingle bells och panikångest på BR Leksaker, en smackande glögghinna i snöblandat regn. Vet att jag låter som Grinchen men alltså, julen. Ska man omfamna den eller springa mot horisonten?

Man sitter alltid i någon annans soffa dessutom. Lite med händerna på knäna.

Kan jag rädda min känsla för julen eller är den för alltid förlorad? För jag vill gilla den. Jag vill gilla att stånga mig fram längs Hamngatan med fingrar som vitnar under trycket av medioker plastpåsteknologi. Jag vill gilla den oidentifierbara boll av kvitton som denna golgatavandring genererar. Jag vill gilla prutningen på nån granförsäljning längs en becksvart karlaväg där jag lyckas få ner en silvergran från en miljon kronor till bara 500.000. Jag vill gilla tomheten efter kalle anka när bara valnötterna finns kvar.

Så jag ger det ett försök. I år ska jag gilla julen.

One Comment