Skip to content

NÅGRA RADER OM ATT HÅLLA PIN-KODEN HEMLIG

Så jävla lätt är det inte, att följa uppmaningarna om att ‘skydda din kod’. Men kroppen och hela fokuset går in i skydda-kod-mode och man börjar med att skjuta upp axlarna i taket för att förvärra titt-vinkeln för de i kön bakom. Sen vill man vara så irrationell som möjligt utan att dra på sig onödig uppmärksamhet. Till exempel inte slå koden på en gång utan det ska vara en liten konstpaus innan man börjar. Tricks nummer två är rytmen i slagen – för mig blir det lite som morse, en kort en lång en kort en lång. Detta mixar jag såklart upp mellan gångerna får att hålla krypteringen vattentät. Till sist, och det här är kanske det viktigaste: fingersättningen. För att uppnå högsta obegriplighet slår jag så gott det går med ‘fel’finger, dvs jag jag fintar med pek- och långfinger och blixtrar plötsligt till med tummen. Va fan kom den ifrån, liksom. Med allt detta på plats inom rimlig tid så har du hemlighållit din kod och kan vända dig om i triumf.

Ja, det är så jag gör och det har funkat hittills.

One Comment