Skip to content

NÅGRA RADER OM SLUMPMIDDAG

Är så sjukt inrutad i mina nöjesvanor. När jag väl släpar mig ut på stan så åker jag som en flipperkula mellan riche-teatergrillen och möjligtvis east-sturehof. Häromveckan lyckades jag ta mig till bar central och urban deli, kändes som ‘utlandet’. Jättespännande.

Vad hände? Jag som förr kunde knacka på en främmande dörr bara för att det lät kul därinne. Och mycket riktigt, det blev kul.

Och så ska man kanske inte ’gå ut’, utan bara ‘äta middag med några’. Vilka blir det då, jo de man brukar träffa – i exakta konstellationer för att inte krångla till saker och ting.

Men så för ett år sedan började jag mixa upp det. Bjöd hem folk som inte kände varandra speciellt bra. Kände mig som trollkarlen från oz.

Nu är det dags för nästa steg: slumpmiddag. Man har några hundra ‘vänner’ på facebook. Jag ska anlita en webbyrå för att bygga en slumpgenerator som plockar ut fem av dessa med ett knapptryck. Dessa fem får en automatiserad middagsinbjudning via fb events. Regeln är att du måste gå ut och äta middag med vilka det än blir.

Who’s with me on this?

One Comment