Skip to content

NÅGRA RADER OM JONAS ÅKERLUND

Nån söndag sen i humlan. Bästa pulkadagen för året, ca en miljard ungar på floras kulle, och dubbelt så många på hälarna gungande föräldrar i praktiska skalplagg i regnbågens alla färger och några till, artigt skrattande till varandras plattityder. Det är ett inferno av mikrofibrer och hightechmembran. Inte ett enda jävla lillfinger ska frysa är mottot för dagen. Själv har jag hoppat i mina gröna goretexjaktbyxor, ett par vintage LL Bean duck boots, en silvertejpstejpad enorm (röd för säkerhets skull) Marmotdunjacka och stora hestrahandskar. Med andra ord, ser inte klok ut. Med andra ord, smälter in som en kameleont. Mitt i ett snowraceråk, precis där jag känner hur kontrollen lämnar mig samtidigt som några fyraåringar genar framför mig – ser jag något i ögonvrån som fullständigt skriker av uppmärksamhet. Svart mössa, svarta solglasögon, svart skinnjacka, svarta smala jeans, svarta kängor, svarta handskar, svart scarf. En rätt skön stajl som gjord för att smälta in i 99 av 100 miljöer. Dock. Tajt svart skinn har aldrig varit så grällt som denna söndag i humlan. Kul ändå.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*