Skip to content

NÅGRA RADER OM LJUD OCH BILD

Jag är riktigt dålig på många saker, vilket faller sig rätt naturligt eftersom det finns så många saker. Två områden där min förmåga är kraftigt utmanad är att med egna sinnen bedöma högtalarljud och tv-bildskvalitet. Ändå är det detta plågsamma man ombeds göra när man kommer in i valfri hifi-affär. Jag vill ha en tv. Den med bäst bild. Och en stereo, den med bäst ljud. Någon som jobbar där måste rimligtvis sitta på svaret.

Men nej. Man ska tydligen titta på 352 olika samsungs för att själv jämföra med lika många LG och Sony. För försäljaren KAN JU INTE VETA vad jag gillar. Man MÅSTE TITTA. Eller lyssna. I en soffa som står framställd i en vetenskapligt exakt position mitt i ljudvågornas solarplexus. Jag hör musik. Sen hör jag den vitskjortade killen fråga: hur tycker du att det låter? Och jag: hur tycker DU att det låter? Han: jo men du måste själv avgöra, jag vet ju inte hur du vill att det ska låta.

Jesus. Kristus.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*