Skip to content

NÅGRA RADER OM RESEPROFFS

Vi har dem alla omkring oss. Reseproffsen. De som ‘gjort allt’. På 80-talet.

Du kanske upplevde något fint i julas, kanske råkar nämna en trevlig strand på Koh Lipe. Alltså, Hasse på ekonomin var där ’86. Fanns inte ETT ENDA hotell på hela ön. Bara EN bungalow. Och i den bodde Hasse. Hur du får reda på detta? Jo, Hasse har en förmåga att stå bakom ryggen och överhöra allas småprat om resor, restauranger och livereplikera med sina egna upplevelser från dessa – enligt Hasse – söndergentrifierade turistfällor. Som var helt orörda. På 80-talet. Du kanske var i Tokyo precis. Strosade på fiskmarknaden, köpte en handgjord kniv. ”Visst är det häftigt”, hör du någon bakom dig säga. Hasse. Du bodde på Claska. ”Åh, där bodde jag i tre månader”, säger Hasse. På 80-talet.

Jag har börjat med en helt meningslös form av entrapment där jag drar fram dessa plågoandar i ljuset. Inte någon njutbar hobby, men ändå viktigt för allas långsiktiga välbefinnande att identifiera dem. Man gör så här, man namedroppar en bar i Williamsburg, ett hotell i Marais eller en enstjärning krog i bergen ovanför Cannes. Sen låter du ett par sekunder passera, ytan oroas direkt då kontorets resetourettekrokodiler snabbt får vittring på ditt köttiga agn. Vid ljummet intresse kan du alltid lägga ut en säker krok: fråga lite naivt om någon har några tips för Sydafrika.

Ryser vid tanken att bli en sån person. Självklart är jag där och petar på elden ibland. Nån nämner Key West och jag tvingas gräva djupt efter krafter som kan trycka ner impulsen att prata om hotellet på Duval Street där jag bodde top floor på springbreak ’94.

Vi måste alla hjälpas åt och kämpa för ett värdigt reseberättaklimat på våra kontor.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*