Skip to content

NÅGRA RADER OM TREDJE VÄRLDSKRIGET

Någonstans inom en bor en liten träsk-redneck med en dröm om att en dag tvingas svetsa ett kulsprutestöd bak på pick-upen för att försvara sin familj i det fria kriget. Inte för att jag på något sätt är mot fred, jag är djupt stolt över vår nordiska förmåga att undvika väpnade konfliker osv mm etc. Men. Alltså. Säg att de kommer, allt slås ut, det blir var och en för sig själv. Vart skulle man ta vägen? Personligen är jag utrancherad från totalförsvaret vilket både är bra och dåligt. No soup for me! Det positiva är att omständigheterna kräver en McGyvring av hela vardagen. Iordningställa fordonet, samla mat, hamstra ammo, tält, koltabletter, iPhoneladdare, camonät osv. Lära barnen skjuta prick med älgstudsaren mot San Pellegrino-flaskor nere på Brf Flundrans innergård. ”Goddag fru Peterson, jodå allt är bara bra, barnen måste få in repeterrörelsen bara”. Sen skulle man förmodligen dra ut från Dodge snabbt som ögat. För även om Stockholm är landets enda försvarade stad känns norrlands inland som ett säkrare kort. Där skulle vi med fem nya hipster-yxor från Gränsfors lära oss knuttimra på google och bygga en stuga vid vår alldeles egna Walden Pond i utkanten av Padjelanta – mitt i väglöst land, fullt av fågel, fisk, småvilt och bär. På kvällarna skulle jag och min fru sitta i den knarrade (och nytimrade) hänggungan på den grandoftande verandan och lyssna på barnens trygga snarkningar med varsin kåsa tallbarrste i lyktskenet, med ett mycket avlägset knatter från fjärran artilleri som enda ljudbild.

Men nu verkar det inte bli nåt.

Och imorrn har jag ju ändå ett par slarvigt förberedda pitchpresentationer för några sovande mainstreamprodukter i mellansegmentet med män/kvinnor 25-45 som målgrupp. Så det var ju lika bra.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*