Skip to content

NÅGRA RADER OM EU-VAL

Om det nu är så viktigt med parlamentsvalet i Bryssel kan man undra varför alla partier ställer upp med sitt B-lag. De där som suttit på bänken så länge att de inte ens har skorna på sig. Vi pallrade oss dock iväg till östra real fem i nio på kvällen, och la några av valets sista sedlar. Sjukt svårt, inte bara att fatta om kandidaterna är bra eller om en brysselflytt bara råkar passa deras lifestyle – utan vad vi gjorde där i lokalen. Fem timmar tidigare fipplade jag mig igenom de 28 frågorna i svt’s röstkompass i min iphone och blev till min lättnad inte SD-sympatisör ialla fall. Var rädd att servern skulle skära sig av mina nyckfulla klick. Nej till vargjakt, nej till kristet styre, ja till kvinnor, ja till att tvinga fram utveckling av förnyelsebar energi, ja till företagande, nej till rasism och homofobi. Typ sånt som man tror alla håller med om. Sen rasslade det till och datan sa att jag skulle rösta på en rund tant på en åker som vill tänka på djuren. Så henne tänkte jag skicka ner till Belgien, watch out! Centern och (m) scorade hyfsat men otippat nog med (s) flåsande i nacken. Målfoto där. Hos (c) vet jag inte ens vad kandidaten heter, men det vet man ju aldrig. Att moderaterna ens värmer upp Hökmark är närmast en skymf mot allt vad progressivitet heter. Bland mina topp 5 skiljde det bara nån procent hit och dit. Förutom till SD och junilistan (vad fan är det liksom), som säkrade kristallklara jumboplatser. Hade nog tippat (mp) lite högre men de måste ha gått in i väggen nånstans vid fråga 14-15. Höll sig med bra vid självklarheter som jämställdhet och hållbarhet, men tappade flåset i den makroekonomiska mördarbacken. Vi får väl se. Det är ju ’bara’ EU, tror jag de flesta känner. Kusligt nog.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*