Skip to content

NÅGRA RADER OM MÄN OCH SMYCKEN

Rule of thumb: män ska inte bära smycken. En klocka är inte ett smycke. En klocka är en klocka. En vigselring är liksom ingen option om du är gift. Bär den bara. Men håll inte på med sk förlovningsringar.

Regler är till för att brytas dock, och jag respekterar varje man som modigt tänjer på det visuellt uthärdliga. Gud ska veta att jag själv klivit i gropar, både på fullt allvar och i dåligt iscensatta ironiförsök.

En gång köpte jag ett snäckarmband på stranden i Cannes. Gravt rosémarinerad tyckte jag det var en ’kul grej’. Men nej, det var inte kul. Inte armbandet från cannesfestivalen året innan heller, oavsett agnes b-logga hit eller dit.

När jag var femton tryckte jag en trubbig säkerhetsnål genom örat så det knastrade i brosket. Hålet är fortfarande kvar och påminner om en tid med olika kors och fredssymboler dinglandes som K-mart-skräp från min vänstra huvudextremitet. Jag tyckte det var coolt. Så enkelt är det. Män vill vara coola.

Därför finns Thomas Sabo. Ett rovdjur som vakar på män i identitetens skuggzon.

Det räcker med en annons i King, så får flera hannar snabbt för sig att några sk länkar runt handleden kan skänka deras närvaro en höjd grad av excentricitet, mystisism och spänning. Typ att en tråd runt ankeln eller smal läderrem runt halsen tar dig ett handslag närmare Richard Branson.

Klipp naglarna, blek tänderna om du måste, köp en klocka.

Nu går vi vidare.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*