Skip to content

NÅGRA RADER OM SPOILERTIDSFRISTER

Den oskrivna regeln att inte prata om Game of Thrones på 72 timmar har tydligen helt tagits bort. Idag pratades det helt ogenerat om S04E09 när jag dök upp på kontoret. Jag försökte göra det internationella tecknet för ’tyst’ (vilket märkligt nog är samma gest som för att skära halsen av någon eller sig själv, eller så har jag missuppfattat det, men skit samma ni fattar, ’schhhsss’ typ). - Nä, nä, det där med tre dagar gäller inte längre, nu får du kolla direkt annars är det kört, säger Alex. 

Denna aggressiva spoilerkultur breder snabbt ut sig, och det är var och en för sig själv där ute. För att skydda sig börjar folk fakespoila avsnitt de inte ens sett, för att köpa sig tid ut till kafferummet och hålla för öronen. Ett tag funkade löst prat om House of Cards i hotsyfte, men det höll i 48 timmar sen hade alla söder om Pajala sett rubbet.

Nu måste man alltså både ha koll (och se) sina egna serier snabbt som fan, men även i taktiskt syfte paralelltitta på Orange is the new black, eller Black list – bara för att ha säkerhetsmaterial de dagar du ligger efter på Game of Thrones.

Besvärligt, tidsödande och svårplanerat. Men jag kan inte se några självklara vägar runt det hela.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*