Skip to content

NÅGRA RADER OM BRÖLLOPSKLÄDER

När man mitt på blanka eftermiddagen stöter på ett litet festsällskap i något centralt gathörn, där alla lyckats pricka in årets sämsta outfit i kombination med tveksam färgskala och billiga skor – då vet man att det vankas bröllopsfest. De ska ta en ’drink’ innan, killarna står och väger på hälarna i sina Nilson-skor och tjejerna drar sina obligatoriska tantsjalar över både axel- och bh-band till den illgrönglansiga lite för långa ’blåsan’.

I grund och botten ska ett bröllop vara livets bästa fest. Att folk då väljer att misrepresentera detta med en garderob som får Lasse Kronér att kännas Hedi Slimane är därför något förvirrande.

När man kollar dammiga bilder från förr gick människor fan i frack direkt de skulle ner till 7-eleven. Hugo Cabret-style hela vägen. Idag får man vara glad om folk har kläder på sig överhuvudtaget.

Tillbringat lite tid i fjällen i sommar. Samma där. En och annan räv i stilig, perfekt sliten Wes Anderson-mundering som skulle gjort Edmund Hillary irriterad över sin resegarderob. Övriga i fjällrävens kombinerade lång- och kortbyxa (med praktisk dragkedja) med matchande ljusblå väst och vildmarks-conny-hatt i läder. Men det toppades dock av den fetsmale man som flåsande kom gående från Sylmassivet enbart iförd färgglada Björn Borg-kalsonger och foppatofflor.

Min jobbvardag tillbringar jag i ett slutet mikrokosmos av ängsliga innerstadsbor där alla är unika på samma sätt. Samma sneakers, lite för smala denims, nån exakt lagom baggy button down som i en uttänkt nonchalant kombination med rätt skägg gör dig till kreativ och exekutiv på samma gång. Lite larvigt och den soppan är jag väl själv en del av, absolut.

Men när två människor ska hooka upp för livet kan vi väl skärpa till oss. Faller axlarna på kavajen är det inte storlek 52 du ska ha. Och skippa den busiga ljuslila näsduken i bröstfickan, oavsett vad killarna på Brother tutade i dig. Klä dig ordentligt. It ain’t rocket surgery.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*