Skip to content

NÅGRA RADER OM #ICEBUCKETCHALLENGE

Bill Gates var tidig, men vem blir sist med ALS-viralen? Nu har ju till och med nån kreatör på en helsingborgsbyrå lagt ut en video. Noterbara personligheter över hela mediasverige har i veckan setts skruva nervöst på sig, refreshande sina messagekonton var 20:e sekund i väntan på den där självklara utmaningen.. som inte kommit. Och vad händer om den inte kommer, eller om den dimper in så sent att ditt personliga varumärke passerat break-even för vad en dalande trend är värd för ditt digitala net worth? Det har gått så långt att folk börjat med faux-challenge-inspelningar, dvs de är inte alls utmanade men står inte ut med sin sega köplats och iscensätter en falsk hinkvideo. Såg idag en kreativ chef på åkestamholst hälla vatten över sina sensommar-pecs, extremt trovärdigt, men frågor som dyker upp är om han verkligen var utmanad eller om det var en sk ’faux bucket’. Det sägs att flera kreatörer på F&B planerar att lägga sina kommande meddelanden på externa hårddiskar för att säkra autenticiteten vid eventuella kommande utmaningar. Men den kanske intressantare frågan – ska vi verkligen diskriminera mot faux-buckets? Är faux-bucket-donationer inte värda lika mycket? Och ska man uppmuntra barn till faux-buckets för att minska trycket i skolorna? Flera experter har pekat på den ökande problematiken, som nu även skapat fenomentet ’faux-challenges’, där riktigheten i utmaningarnas genuina ursprung visat sig svår att säkerställa. I det rådande läget verkar allmänhetens inställning dock peka mot samma håll: bara du själv vet om du har ren is i hinken.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*