Skip to content

NÅGRA RADER OM VALLÖFTEN

Alla oppositionspartier gapar om att förändra Sverige. Till vad exakt? Visst, saker kan bli bättre. Men kom igen. Det går rätt bra nu. Bara vi återförstatligar skolan och vården så är jag nöjd. Alla ska ha tillgång till samma fantastiskt statliga grundskola, omsorg och läkarhjälp (till och med Lars Ohly). Där är det bara för alliansen att räcka upp handen och säga sorry. Men det går att fixa. Och det går att fortsätta genusgrooma våra barn så nästa generation blir ännu mer jämlik. Det går att belöna modiga elbilsköpare. Det går att fördubbla stödet till utsatta, och minska det för välmående barnfamiljer. En helt ny regering är lösningen på ett problem som bara finns i ideologin. Många kommer att känna ett sting av tvivel när fingrarna släpper (s)-lappen i valurnan den 14 september. Problemet för den som röstar vänster om (fp) är insikten om att Sverige funkar rätt bra. Irriterande bra. Men det är inte bra på rätt sätt. För det var då fan också att många av de åtgärder som Borg tålmodigt genomfört visat sig fungera.

Där står avgörandet. Bland de som vajar mellan (fp) och (s). Mellan att acceptera att vi är på väg åt rätt håll med fel metoder. Eller att riskera ett Sverige på fel väg. Men på rätt sätt.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*