Skip to content

NÅGRA RADER OM LÅNGSAM FIBER

Om du, precis som jag, hoppat på Telias fibererbjudande om 250Mbit-raketfart på ditt fiberanslutna bredbandsabonnemang kan denna ofattbara snabbhet kännas lite övermäktig. Då har jag några enkla tips för att få ner farten. Avsevärt. Anslut Telias medskickade trådlösa router och kör igång wi-fi. Om du kollar nu borde du vara nere i ca 50 Mbit givet att du håller datorn ca 1 cm från routern. Även detta är ju onödigt snabbt så prova att gå bort några steg för att sätta dig, lite modernt, vid köksbordet och jobba. Vips är du nere i 2011-nivån på 5-10Mbit. Nu börjar det känns bekvämt. Du kan dock pressar ner kapaciteten ytterligare genom att som jag lite naivt jobba som man tror det är tänkt – från ett helt annat rum än det som routern råkar vara placerad i. Nu jävlar börjar det hända grejor, du bör nu inte ha mer än 2-3Mbit per sekund och under korta oförklarliga stunder inget internet alls om du har tur. Denna lilla tidresa tillbaka till 2007 bjuder jag på som en tidig julklapp. OBS, ditt abonnemang debiteras fortfarande som om det vore 2014 vilket ingår i den sk teliaeffekten. Trevlig helg!

 

One Comment