Skip to content

NÅGRA RADER OM POLITISKT TOMRUM

För ett år sedan pratade alla politik, nu är det ingen som gör det. Jag nyper mig i armen och undrar om vi ens hade ett val. Visst fick vi en ny regering, eller? Men nu när allt är menlöst och osynligt igen, så pratar vi om annat. Helst vädret eller skjutna lejon. Vad som helst förutom politik. Kanske är vi kollektivt lite skamsna för hur det blev. Det som skulle bli så bra med en NY fräsch och kraftfull regering blev så menlöst och haltande. Vi tar oss fram som stim av småfiskar i exakta rörelser – gör en sak i taget i synkroniserad harmoni. Vi är delar av en regisserad allsång där årets häfte inte innehåller någon politik. Kan det vara så att regeringen är kvar på Gotland och söp ner sig efter Almedalen? Det är ingen som egentligen sett dem på ett tag. Vad heter ministrarna? Ingen aning. Finns det ens ministrar? Kan någon gå ner och känna på dörren till riksdagen? Allt rullar på. Skolan börjar. Någon lagar en tand. En gammal tant får pengar. Visst röstade jag väl, där i höstas nån gång? Vet att jag var nånstans och lämnade en röstsedel. Tror det var hösten 2014. Eller har jag drömt det? Ler stelt i den kyliga kvällen.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*