Skip to content

NÅGRA RADER OM BLUFFMETODER

Jag är tydligen officiellt asgammal för det verkar inte bättre än att jag gått på nån slags bluff. Nej, jag svarar inte på allt som ringer – tvärtom kan jag visa upp ett pajdiagram som tydliggör hur 34,7% av mina arbetsdagar går åt till att blockera olika nummer. Men den här dagen (i tisdags närmare bestämt) hittade jag mig själv i luren med det trevliga VVS-företaget ’Mälardalens ventilationsservice’. De ringde alltså mig (varning, jag vet) och som genom ett mirakel hade de en ’drive’ i mitt område, och utför rengöring och funktionskontroll av köksfläktar för 1599 ink moms och ROT. Taget, skrek jag (i min hjärna, eftersom de flottstinna luftkanalerna i vår rymdlika Gaggenau-fläkt snart exploderar och förvandlar vårt vardagsrum till en scen ur Alien II). Kl 8 imorse skulle servicepersonen fixa detta, och halv nio rullar det fram en omarkerad skåpbil. In kommer någon och bär på vad som ser ut som oanvänd sotarutrustning, kastar en blick på fläkten och säger (ja vad säger han..) .. jo: ’Oj oj oj’. Hursomhelst, han hade aldrig sett denna fläkttyp tidigare och aldrig ordet Gaggenau så vår omedelbara och gemensamma bedömning var abort mission.

Nu ligger jag här med en malande prank-känsla. Kommer de att försöka blåsa mig? Förmoligen, så jag googlar och ringer. Exakt, det finns inte ens ett företag som heter ’Mälardalens Ventilationsservice’, bara en telefonsvarare som ber en vänta kvar i kön – inställd på att loopas round the clock. Företaget heter.. (skratta inte) Kompetentum. Kompetentum är superanmält av andra som som fått deras fakturor utan att ha fått någon hjälp, och har ett vilande vite på 750.000 kronor mot sig om de fortsätter sina aggresiva metoder. Det var då FAN att man ska gå på sån här skit. Så no offence alla som ringer och inte dyker upp i min telefon som ’Mor’ eller ’Rickard Sjöberg’, från och med nu svarar jag inte på NÅGOT. Adjö.

2 Comments